Kako da rezervišem stan koji sam odabrao-la?

Kada odete na stranicu na kojoj se nalazi stan koji Vam se dopada, dovoljno je da u formi u gornjem desnom uglu izvršite bukiranje (rezervaciju) sa sljedećim podacima: Ime i Prezime, email adresa, datum dolaska i odlaska i broj telefona i sve dodatne zahtjeve ukoliko ih imate navedete u polju opis. Vaša rezervacija će biti važeća tek kada na email adresu koji ste naveli u vašem zahtjevu dobijete "MojStan - Potvrdu rezervacije".

Nakon što ste popunili i poslali Zahtjev za rezervacijom, vlasnik nekretnine (menadžer) će posredstvom portala MojStan.org da dobije obavještenje o zaprimljenom zahtjevu koji treba da pregleda. Menadžer je dužan da u skladu sa Pravilima ponašanje na sajtu na isti čim prije odgovori a najkasnije u roku od 8 sati od prijema. Menadžer ima punu slobodu da kontaktira gosta putem telefona koji je naveden u Zahtjevu za rezervacijom kako bi dodatno potvrdio istinitost zahtjeva. Nakon pregleda Zahtjeva za rezervacijom, menadžer prihvata ili odbija zahtjev. U oba slučaja gost dobija obavještenje na email da je rezervacija prihvaćena ili odbijena. Ukoliko je prihvaćena, u sebi sadrži broj rezervacije, termin boravka, adresu i ostale detalje. Takođe, sadrži i link za otkazivanje rezervacije u slučaju prijeke potrebe.

Da li je moja rezervacija važeća ako nisam dobio odgovor?

Vaša rezervacija nije važeća sve dok od nas ne dobijete potvrdan odgovor tj. MojStan - Potvrdu rezervacije. Sa pozitivnim odgovorom Vaša rezervacija je sigurna i taj period nije više dostupan za rezervisanje od drugih gostiju tj za druge rezervacije.

Da li moram da uplatim avans da bih osigurao moju rezervaciju?

Plaćanje avansa nije neophodno osim u pojedinačnim slučajevima ukoliko vlasnik nekretnine tako zahtjeva. To se može biti od 20% za boravke duže od 2 dana (u slučaju otkazivanja avans se ne vraća). Plaćanje avansa je moguće izvršiti u gotovini, poštanskom uputnicom za građane BiH kao i kreditnim karticama preko PAY PAL servisa. Za plaćanje preko PAY PAL servisa na ukupnu cijenu obračunava se dodatnih 4% koliko iznose troškovi transfera.

Za kraći boravak avans nije neophodan.

Šta ako želim da otkažem rezervaciju?

Ako iz bilo kog razloga želite otkazati rezervaciju, najljubaznije Vas molimo da to uradite blagovremeno, ili eventualno onog momenta kad saznate da Vam stan nije potreban. Molimo Vas takođe da rezervaciju otkažete isključivo putem email poruke "MojStan - Rezervacija je upućena vlasniku stana" u kome se nalazi link za otkazivanje rezervacije. U tom slučaju, plaćena akontacija se ne vraća ukoliko drugačije nije dogovoreno.

Ako želim da skratim vrijeme boravka u stanu, da li ću dobiti dio novca nazad?

U slučaju ranijeg odlaska, s obzirom da je naplata smještaja izvršena unaprijed, pravo vlasnika stana je da zadrži cjelokupnu naplaćenu sumu novca.